Informatieavond: Vrijwilliger voor hospice Elim en Diákonos

Hospice-Elim-informatieavond.jpg10 feb

Heb je warme belangstelling voor mensen en zou je, vanuit een christelijke levenshouding, graag een bijdrage willen leveren aan de zorg voor hen die in de laatste levensfase zijn? Dan wil je misschien zorgvrijwilliger worden, waarbij je zowel in het hospice als in de thuissituatie ondersteuning kunt bieden.

Datum: D.V. 12 februari
Tijd:
van 20.00 tot 21.30 uur
Locatie:
 Dorpshuis Op Moer, Raadhuisstraat 40, 2751 AW Moerkapelle

De werkzaamheden in hospice Elim

• Het geven van lichte zorg, het meehelpen met de verzorging door de wijkverpleegkundige, of het waken naast de gast
  • Een praatje maken, iets lekkers klaarmaken of een spelletje doen
  • Het doen van huishoudelijke werkzaamheden in het hospice

De werkzaamheden bij zorg aan huis, Diákonos

• De mantelzorger(s) vervangen op enkele afgesproken momenten in de week
  • Lichte zorg, een praatje maken of een wandelingetje, hulp met eten en drinken

Je krijgt een oriënterend gesprek en een opleiding. Als vrijwilliger word je begeleid door de coördinator. Heb je belangstelling, neem dan aub contact op met Caroline Maaskant (cjmmaaskant@gmail.com).