• Header-Horizon.jpg

« Terug

Hospice Elim officieel geopend door Minister van Ark

Cover-Mailing-OPENING.jpg16 feb

In deze nieuwsbrief informeren wij u over diverse activiteiten rondom de opening van Hospice Elim.

  1. Hospice Elim officieel geopend door Minister van Ark
  2. Terugblik op de bouw van hospice
  3. Een digitaal kijkje nemen1. Hospice Elim officieel geopend door Minister van Ark

Maandagmiddag 15 februari heeft Minister van Ark (Medische Zorg en Sport) symbolisch de deuren van het hospice geopend. In verband met de corona maatregelen vond de officiële opening digitaal en in kleine kring plaats. 

De burgemeester van gemeente Zuidplas, de heer J.F. Weber, nam deel aan de digitale opening. Namens het bestuur waren aanwezig voorzitter Rinus Bosman en penningmeester Chris van Mourik. Ook coördinatoren Lidia Dubbeld en Nathalie Matze waren erbij.

Minister van Ark hield een toespraak en sprak haar waardering uit voor het initiatief om een hospice te starten in Moerkapelle. Ze bewonderde de inzet van het bestuur en het resultaat dat is bereikt. De inzet van de vele vrijwilligers voor dit mooie, maar ook zware werk, wordt door de minister erg gewaardeerd.

Opening-Hospice-1.jpg

Burgemeester Weber is blij dat in gemeente Zuidplas nu een tweede hospice beschikbaar is gekomen. Hij sprak zijn waardering uit voor dit mooie hospice en feliciteerde het bestuur met het bereikte resultaat.

Rinus Bosman sprak enkele woorden en ging kort in op de gekozen naam Elim en de vergelijking om aan toekomstige bewoners van het hospice ook warmte en rust te geven.

De voorzitter onthulde het logo van het hospice namens de minister, waarna via de digitale verbinding een korte rondleiding door het hospice werd gegeven. Op deze manier konden de deelnemers toch een indruk van het hospice krijgen. 

Opening-Hospice-3.jpg

Nadat de voorzitter de minister bedankte voor haar bereidwilligheid om de opening van het hospice te verrichten en een uitnodiging om later dit jaar een bezoek aan het hospice te brengen, werd de bijeenkomst afgesloten.

2. Terugblik op de bouw van hospice

Op 3 maart 2020 werd de eerste paal geslagen van hospice Elim. Nu, bijna een jaar later, kijken we in dankbaarheid terug op dit voorspoedig verlopen bouwproces. Jacolien Rog (www.jacolienrog.com) heeft voor ons een prachtige videocompilatie gemaakt van het bouwproces. We blikken graag samen met u terug in deze video: 3. Een digitaal kijkje nemen

Op D.V. maandag 1 maart opent Hospice Elim haar deuren voor bewoners. Wij hadden u graag verwelkomt op een open dag om een kijkje te nemen. Helaas is dit door de huidige coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom ontvangt u op 1 maart onze openingsvideo om u toch een inkijkje te geven in het hospice!

Opening-Hospice-2.jpg


Tot slot

Graag maak ik als voorzitter van de gelegenheid gebruik om na de Heere God, iedereen te bedanken voor de geweldige inzet van afgelopen periode. Mede door uw/jouw inzet mogen we trots zijn op het nieuwe hospice Elim. We bidden om kracht, wijsheid en arbeidsvreugde en hopen dat we de toekomstige bewoners warmte en liefde mogen geven in de moeilijke periode van het leven.

Een hartelijke groet,
Rinus Bosman, voorzitter


Hospice – Elim is een initiatief van de Moerkapelse kerken om een hospice te realiseren. Dit initiatief is in 2016 begonnen en het doel is om begin 2021 de deuren te kunnen openen. Vanuit onze naastenliefde zal hospice Elim openstaan voor een ieder, met inzet van christelijke uitgangspunten. Op onze site www.hospice-elim.nl kunt u meer informatie vinden, inclusief de eerder verschenen nieuwsbrieven. Vragen: mail info@hospice-elim.nl of bel voorzitter Rinus Bosman, telefoon 0623 778 551.

« Terug

Scroll naar boven