Hospice in Moerkapelle stapje dichterbij

nieuws-1-hospice-elim20 nov

Donderdagmiddag is de overeenkomst getekend voor de bouw van hospice-Elim in Moerkapelle. Bouwbedrijf Knaapmaatwoningen uit Zuidplas gaat het nieuwe hospice bouwen. De voorbereiding voor de nieuwbouw zijn nu in volle gang. De planning is, dat in maart de eerste paal de grond in kan.

Een ingediend bezwaar tegen de omgevingsvergunning is door de gemeente Zuidplas niet ontvankelijk verklaard. Daarmee is de weg geopend om te kunnen beginnen met de bouw  van het hospice. Als er verder geen obstakels meer ontstaan kan de bouw eind 2020 gereed zijn, waarna de afwerking en inrichting kan gebeuren.

De feitelijke opening wordt verwacht in het eerste kwartaal 2021. Binnenkort wordt gestart met de werving van vrijwilligers. Hiervoor wordt op woensdag 12 februari 2020 een informatieavond georganiseerd voor belangstellenden.