Hospice Moerkapelle wint ING prijs

17 feb

"Er wordt hard gewerkt aan de oprichting van een Hospice in Moerkapelle. Er is een werkgroep bestaande uit het stichtingsbestuur en enkele leden op persoonlijke titel. In het verleden is gebleken dat er voor mensen die palliatieve zorg nodig hebben, in Moerkapelle geen of te weinig faciliteiten zijn. Daarom is het streven ontstaan om een hospice op te richten. Dit hospice is toegankelijk voor iedereen in Moerkapelle, maar ook  de regio wordt als "werkgebied" gezien.

Inmiddels zijn de gesprekken over aankoop van grond voor het hospice bijna afgerond. Het Hospice heeft onlangs ook meegedaan met de landelijke actie “Help Nederland vooruit” van de ING-bank. Er waren 5 partijen genomineerd. Degene met de meeste handtekeningen kwam in aanmerking voor de hoofdprijs, een bedrag van € 5000.

Het Hospice Moerkapelle bleek de meeste handtekeningen te hebben verzameld en kreeg dus de 1e prijs. Een mooie stimulans om met nog meer energie verder te gaan. De prijzen werden uitgereikt op het ING kantoor in Alphen aan den Rijn.”

Voorzitter Bosman (rechts) met de prijs.