• Header-Horizon.jpg
Home ›› Ondersteuning ›› Ondersteuning Thuis

Ondersteuning

Elim Thuis

Stichting Hospice Moerkapelle biedt ondersteuning in de laatste levensfase. Dit kan door een verblijf in het hospice, maar ook door inzet van vrijwilligers via Elim Thuis. Elim Thuis is ontstaan uit de samenwerking tussen hospice Elim en stichting Diákonos (www.vptzdiakonos.nl). Vanaf 1 januari 2022 zal Diákonos volledig overgaan in Elim Thuis.

Thuisinzet

Als het uw wens is om (zolang mogelijk) thuis te blijven, kunnen de vrijwilligers u thuis bijstaan en een luisterend oor bieden. De inzet van vrijwilligers kan mantelzorgers ruimte geven om even op adem te komen in deze intensieve periode. Een echtgeno(o)t(e) kan in de periode dat er een vrijwilliger is, weer eens even de deur uit voor een boodschapje of bezoek aan de kapper. Daarnaast kan een vrijwilliger bijspringen op momenten dat het voor familie, vrienden en bekenden niet mogelijk is om aanwezig te zijn.

De coördinator van Elim Thuis kijkt, samen met u en uw naasten, welke ondersteuning er mogelijk is. In sommige situaties is ook ondersteuning in de nacht mogelijk.

Elim Thuis is ontstaan uit de samenwerking tussen hospice Elim en stichting Diákonos

Ondersteuning thuis

Regio

De vrijwillige ondersteuning van Elim Thuis is beschikbaar in Moerkapelle, Benthuizen en omliggende plaatsen. U kunt altijd informeren of thuisinzet ook in uw woonplaats mogelijk is.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de inzet van Elim Thuis. Een vrijwillige bijdrage aan Stichting Hospice Moerkapelle wordt erg op prijs gesteld.

Bereikbaarheid

Wilt u meer weten over Elim Thuis of informeren naar de mogelijkheden van ondersteuning in de laatste levensfase? Neem dan gerust contact met ons op.

Scroll naar boven