• Header-Horizon.jpg
Home ›› Ondersteuning ›› Ondersteuning Thuis

Ondersteuning

Elim Thuis

Stichting Hospice Moerkapelle biedt ondersteuning in de laatste levensfase. Dit kan door een verblijf in het hospice, maar ook door inzet van vrijwilligers in de thuissituatie. 

Thuisinzet

Als het uw wens is om (zolang mogelijk) thuis te blijven, kunnen de vrijwilligers van Elim thuis u bijstaan. De inzet van vrijwilligers kan mantelzorgers ruimte geven om even op adem te komen in deze intensieve periode. Door hen te ontlasten, streven we ernaar dat ze het langer volhouden om de mantelzorgtaken op zich te kunnen blijven nemen. Een echtgenoot kan in de periode dat er een vrijwilliger is, eens even de deur uit voor een boodschapje, bezoek aan de kapper of een wandeling om het hoofd even leeg te maken. Daarnaast kan een vrijwilliger bijspringen op momenten dat het voor familie, vrienden en bekenden niet mogelijk is om aanwezig te zijn. 

De coördinator van Elim Thuis kijkt, samen met u en uw naasten, welke ondersteuning er mogelijk is. In sommige situaties is ook ondersteuning in de nacht mogelijk. Tevens is het mogelijk om vrijwilligers in te zetten in een verpleeghuis of instelling. 

De inzet van vrijwilligers kan mantelzorgers de ruimte geven om even op adem te komen

Ondersteuning thuis

Regio

De vrijwillige ondersteuning van Elim Thuis is beschikbaar in Moerkapelle, Benthuizen en omliggende plaatsen. U kunt altijd informeren of thuisinzet ook in uw woonplaats mogelijk is.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de inzet van Elim Thuis. Een vrijwillige bijdrage aan Stichting Hospice Moerkapelle wordt erg op prijs gesteld.

Bereikbaarheid

Wilt u meer weten over Elim Thuis of informeren naar de mogelijkheden van ondersteuning in de laatste levensfase? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Scroll naar boven