• Header-Horizon.jpg
Home ›› Ondersteuning ›› Vrijwilligers

Ondersteuning

Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn het hart van ons hospice. Zij maken het verblijf mogelijk. Dagelijks zijn er van 7.00 uur tot 23.00 uur zorgvrijwilligers aanwezig. Hun belangrijkste taak is ‘er zijn’, op welke manier dan ook. Zorgvrijwilligers voeren taken uit die thuis meestal door mantelzorgers worden gedaan. U kunt daarbij denken aan lichte verzorgende taken, zoals helpen bij eten/drinken en persoonlijke hygiëne.

Ook biedt de vrijwilliger een luisterend oor voor de gasten en de naasten.

De verpleegkundige zorg blijft in handen van de thuiszorg. Als u behoefte heeft aan (stille) aanwezigheid of ergens hulp bij nodig heeft, kunt u dit aan de vrijwilliger vragen. Daarnaast biedt de vrijwilliger een luisterend oor voor de gasten en de naasten. Tijd, aandacht en ondersteuning zijn sleutelwoorden in het werk van de vrijwilliger. Alle zorgvrijwilligers hebben een basisscholing palliatieve zorg gevolgd en worden jaarlijks bijgeschoold.

Vrijwilligers hospice Elim

Dagelijks is er een kookvrijwilliger aanwezig. De kookvrijwilliger treft voorbereidingen voor de maaltijd, door een menu samen te stellen in overleg met de gasten, en de maaltijd te bereiden. Hierbij is extra aandacht voor verminderde eetlust en veranderde smaak.

Verder kunt u in het hospice ook nog vrijwilligers tegenkomen die zich bezighouden met huishoudelijke taken, de was, het onderhoud van de tuin en andere klussen.

Scroll naar boven