• Header-Horizon.jpg
Home ›› Organisatie

De organisatie

Ontstaan hospice Elim

De ontwikkelingen in de zorg, zoals terugtrekkende overheid, bezuinigingen en sluiten van bejaardenhuizen, maken dat er hospices worden opgericht. Deze tendens wordt versterkt doordat er steeds meer ouderen alleenstaand zijn en geen kinderen in de buurt hebben die in de laatste levensfase voor hen kunnen zorgen.

De naam Elim verwijst naar de plaats waar het volk Israël na de uittocht uit Egypte verbleef. 

De kerken van Moerkapelle hebben de handen ineen geslagen voor het tot stand brengen van hospice Elim. In het Groene Hart zijn geen hospices die expliciet vanuit de christelijke identiteit werken en hierin wil hospice Elim een rol vervullen.

Elim

De naam Elim verwijst naar de plaats waar het volk Israël na de uittocht uit Egypte verbleef. Het was een plaats waar palmbomen en waterbronnen waren en waar het volk tot rust kon komen. Deze geschiedenis staat in het Bijbelboek Exodus, hoofdstuk 15. Hospice Elim wil voor haar bewoners (en bezoekers) eveneens een plaats zijn waar zij rust vinden en een goede verzorging krijgen.

Quote-2.png

Meer organisatie...

Identiteit

Wij baseren ons geloof op de Bijbel. Samengevat: heb God lief boven alles en uw naaste als uzelf.

Lees meer

Bestuurlijke inrichting

Het hospice is georganiseerd als stichting. Het kleine bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de Moerkapelse kerken, aangevuld met deskundigen.

Lees meer

ANBI

Met onze ANBI-status zijn wij vrijgesteld van belastingen over schenkingen en erfenissen.

Lees meer

Gegevens

Hier vindt u de gegevens voor de Stichting Hospice-Elim.

Lees meer
Scroll naar boven