• Header.jpg

Over Hospice Elim

Waarom

De ontwikkelingen in de zorg (terugtrekkende overheid, bezuinigingen, sluiten van bejaarden- en verzorgingstehuizen) maken dat er hospices worden opgericht. Deze tendens wordt versterkt doordat er steeds meer ouderen alleenstaand zijn en geen kinderen in de buurt hebben die de laatste levensfase voor hen kunnen zorgen. Vanwege de complexiteit van lichamelijke klachten kan het voor mensen niet veilig voelen om de laatste levensfase thuis door te brengen. Ook kunnen mantelzorgers overbelast raken.

In het westen van ons land zijn geen hospices die expliciet vanuit christelijke naastenliefde werken en waar je als christen in een vertrouwde omgeving je laatste levensfase door kunt brengen.

Wat is een hospice

Een hospice is een “bijna-(als)-thuis-huis”. Bijvoorbeeld door de gelegenheid te geven om in beperkte mate eigen meubeltjes mee te nemen.

We bieden een huiselijke omgeving waar die zorg verleend kan worden waar iemand in de laatste periode van zijn/haar leven behoefte aan heeft. Ook is er ruimte voor familie of een andere naaste om in het hospice te overnachten. Hiervoor is een logeerkamer beschikbaar.

In eerste instantie richten we ons op een hospice met vier bedden en een logeerkamer. Afhankelijk van de vraagontwikkeling kan daar op ingespeeld worden.

Waar

Stichting Hospice – Elim is dankbaar dat ze deze kavel in Moerkapelle heeft kunnen verwerven. Doordat de Middelweg rechtdoor is getrokken naar de Julianastraat, is er ten oosten van nr. 45a een kavel ontstaan. De gemeente en provincie zijn bereid geweest daar de bestemming geschikt te maken voor een hospice. En de eigenaar is bereid geweest om onder zeer schappelijke condities het perceel te verkopen.

Het is een mooie kavel van ruim 1.000 m² aan de rand van het dorp. Er is veel aandacht besteed aan het optimaliseren van het ontwerp van het gebouw, tuin en perceel, zodat het minimale overlast geeft voor de buren. Naar verwachting kan het hospice eind 2020 worden geopend.

Lees meer over de organisatie

hospice-elim-locatie-2.jpg
4511 Hospice AI Def SK 2018-04-03 (kb).jpg
Scroll naar boven