• Header-Horizon.jpg
Home ›› Thuis In Hospice Elim ›› Corona Maatregelen

Thuis in hospice Elim

Corona maatregelen rondom opname en bezoek

In verband met het voorkómen van verspreiding van Covid-19 heeft Hospice Elim een aantal maatregelen genomen, die afwijken van onze gebruikelijke gastvrijheid. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en aanvullende maatregelen die door het hospice noodzakelijk geacht worden. Wij zullen binnen die grenzen doen wat mogelijk is om verblijf in het hospice zo aangenaam mogelijk te maken.

Wij vragen om begrip en medewerking om onze bewoners, hun naasten en de medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen Covid-19.

Opname 

Bij opname in Hospice Elim wordt altijd gevraagd om een coronatest te laten afnemen. Wanneer deze test negatief is, kan de opname in het hospice plaatsvinden. 

Wij doen wat mogelijk is om verblijf in het hospice zo aangenaam mogelijk te maken.

Corona

Bezoekregeling

  • Op 3 momenten van de dag kunnen bewoners bezoek ontvangen.
  • Er mogen 2 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.
  • Via de hoofdingang komt bezoek binnen en via de achteringang verlaten bezoekers het hospice weer.
  • Bezoekers dragen een mondkapje ter bescherming van de bewoners (die erg kwetsbaar zijn) en de vrijwilligers/personeel van het hospice en houden steeds 1,5 meter afstand.
  • Op de bewonerskamer mag het mondkapje af, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden en bezoek op een stoel zit.
  • Bezoekers nemen plaats aan de achterzijde van de kamer (raamkant), zodat vrijwilligers en zorgverleners de kamer altijd veilig kunnen betreden.
  • Bezoekers wordt gevraagd de overige sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en ook buiten het hospice te richtlijnen van het RIVM in acht te nemen.
  • De woonkamer, keuken, familiekamer en algemeen toilet zijn (voorlopig) niet toegankelijk voor bezoekers.
  • Bewoners en bezoekers kunnen gebruik maken van de toiletvoorziening die hoort bij de bewonerskamer.
  • Overnachten in de logeerkamer is op dit moment niet mogelijk. Een overnachting op de bewonerskamer is na overleg met de dienstdoende coördinator incidenteel mogelijk.

Als de situatie van een bewoner verandert of het overlijden nadert, gaan de coordinatoren met de naasten in gesprek over een passende oplossing rondom bezoek.

Gezondheidscheck bij bezoekers

Als bezoekers ziekteverschijnselen vertonen die kunnen passen bij Covid-19, vragen wij hen NIET naar het hospice te komen. Bij twijfel kan bezoek telefonisch contact opnemen met de coördinator. De vrijwilliger die de voordeur van het hospice opent, verzoekt alle bezoekers om eerst de handen te desinfecteren. Daarnaast wordt er een gezondheidscheck afgenomen en wordt bezoekers gevraagd contactgegevens achter te laten. Wanneer niet alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ beantwoord kunnen worden, is een bezoek in het hospice helaas niet mogelijk.

Scroll naar boven